Снимка БулфотоНай-силният български футболен клуб остана без треньор.Ръководството на Лудогорец се разделя

...
Снимка БулфотоНай-силният български футболен клуб остана без треньор.Ръководството на Лудогорец се разделя
Коментари Харесай

Лудогорец уволни Валдас Дамбраускас

Снимка Булфото

Най-силният български футболен клуб остана без треньор.

Ръководството на Лудогорец се разделя с Валдас Дамбраускас! Това оповестяват спортните ежедневници " Мач Телеграф " и " Тема Спорт ". Според първия вестник експертът от Литва към този момент е уволнен, до момента в който съгласно втория треньорът ще бъде махнат още преди днешния мач с Левски. Месец и половина, откакто класира тима за плейофите на Шампионската лига, пътищата на литовеца и разградчани се разделят. 

Причината не е единствено загубата от Цървена звезда с 0:1 в Разград, а слабото показване на Лудогорец след историческото елиминиране на гръцкия гранд Олимпиакос в третия прелиминарен кръг на ШЛ. 

След този дуел тимът върви съществено надолу, като като се изключи че отпадна от Малмьо, бе надигран от Мидтиланд и Цървена звезда в групите на Лига Европа, като след две срещи активът е единствено една точка. 

В шампионата бяха победени Пирин и Ботев (Враца), само че без безапелационна игра, а пък Славия победи първенците с 10 индивида и с 15-годишен в титулярния състав. " Орлите " играха едва и в гостуването от 1/16-финалите за Купата на България, където след противоречива дузпа победиха Спартак (Варна). 

През последните две седмици Дамбраускас бе под карантина поради позитивна проба за ковид, като се върна на пейката точно за семейството на Звезда. Загубата в този мач се оказа и последна за него отпред на отбора от Разград. Нов треньор Лудогорец ще има в първите дни на паузата поради националните тимове, най-късно до седмица. Станислав Генчев, който води отбора през последните седмици, ще изведе " орлите " на " Герена " и против Левски. 

Дамбраускас пое Лудогорец през януари, откакто Станимир Стоилов, който бе вид №1, не се контракти с разградчани. Младият експерт изведе отбора до рекордната десета поредна купа на България, както и до Суперкупата на България след 4:0 над ЦСКА - София посред столицата.

Освен това класира " орлите " за първи път от пет години на плейоф за влизане в групите на Шампионската лига, но неверната тактичност в първия мач против Малмьо се оказа пагубна и тима отпадна от шведите и се задоволи с следващо присъединяване в груповата фаза на втория по мощ шампионат, написа Sportal.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР